Peuterspeelzaal 't Speulhuus Header

Nieuwsbrief 31 augustus 2020

6 september 2020

Thema: kinderboerderij

We zijn vorige week begonnen met het thema ‘kinderboerderij’. Vorige week hebben we allemaal een koe geknutseld en deze week knutselen de kinderen weer een dier van de kinderboerderij. We behandelen de technieken: scheuren, plakken, knippen en verven bij dit thema. We zingen liedjes zoals ‘een koetje en een kalfje’, ‘schaapje schaapje heb je witte wol’ en ‘lammetje lammetje’. We praten over het thema: Benoemen groot – klein, tellen, dieren geluiden en hoe het jongen van de dieren heten.

Misschien heeft uw kind hier thuis al wel wat over verteld, anders kan u er eens naar vragen en er ook over praten.

Het volgende thema zal ‘eten en drinken’ zijn.

Vakanties

De herfstvakantie is dit jaar van maandag 12 oktober tot en met vrijdag 16 oktober. De kerstvakantie is dit jaar van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari.

Boeken uitleen

Dit schooljaar zijn we niet gestart met de boeken uitleen. Voor de nieuwe kinderen: Alle kinderen kregen op donderdag/vrijdag een boek mee naar huis om thuis te lezen. De kinderen zoeken dit boek zelf uit samen met een boeken vrijwilliger. Er wordt dan ook een verhaal voor gelezen aan de kinderen. Dit is om de taal ontwikkeling te stimuleren.

Door de corona konden we hier helaas niet mee starten en het is ook nog onduidelijk of we hier dit jaar nog mee beginnen. Wanneer dit weer van start gaat laten we het weten. We zoeken nog wel vrijwilligers die dit leuk lijken om te doen met de peuters, we horen het dan graag. Dit mogen ouders maar ook opa’s en/of oma’s zijn.

Opgeven basisschool

Wanneer u een keuze gemaakt heeft voor een basisschool dan horen de scholen dit graag op tijd. Graag voor de derde verjaardag van uw kind. De scholen kunnen hier dan rekening mee houden of er extra groepen nodig zijn ja of nee.

 

Drinkbeker

We komen allemaal verschillende soorten bekers tegen op de groep. We willen even laten weten dat een beker met een draaidop het beste is voor de mondmotoriek van uw kind!! Wanneer uw kind dit nog lastig vindt helpen we hierbij.

Dieren-home
Footer