Peuterspeelzaal 't Speulhuus Header

Nieuwsbrief juni

14 juli 2021

De afgelopen weken hebben we het op de groep over boerderijdieren gehad en hun jongen.

Een koe heeft een kalfje, een varken een big, een schaap een lammetje en een paard een veulen.

Ook hebben we geknutseld en verteld over kuikentjes die uit het ei komen. De kinderen moesten de plaatjes kleuren, uitknippen en in de goede volgorde plakken. Dat was nog best lastig.

Ook hebben we een vogelnest gemaakt en vogeltjes erin geplakt. Van papier hebben de kinderen de takjes en snavels van de vogels geknipt of gescheurd.

Aankomend weekend is het vaderdag. Hier zijn we ook druk mee geweest op de groep. We hebben het versje voor papa goed geoefend. Uw kind kent hem misschien al wel, als u een beetje helpt met opzeggen.

Op de groep hebben we nu een ijscokraam, de kinderen maken en verkopen ijsjes aan elkaar. We hebben geld gemaakt zodat ze het kopen en verkopen na kunnen spelen. Er worden heel wat ijsjes gegeten hier.

Buiten spelen we met het warme weer ook lekker met water. Het kan dus voorkomen dat uw kind wat nat is wanneer hij/zij terug komt van de peutergroep.

Vanaf volgende week nog 3 weken tot de zomervakantie (12 juli t/m 20 augustus). We praten dan met de kinderen over het thema: Zomer.

Ook leren de kinderen nieuwe liedjes, dit is op de melodie van ‘olifantje in het bos’:

 

Olifantje in de zee, spring maar met de golven mee.

Met je nieuwe zwemband aan, o wat zou dat heerlijk gaan.

Olifantje in de zee, spring maar met de golven mee.

 

Olifantje op het strand, kijk uit dat je niet verbrand.

Anders krijg je rode billen, en dan ga je heel hard gillen.

Olifantje op het strand, kijk uit dat je niet verbrand.

Elephant. Character. Summer, beach, happiness, sea, sun. On an inflatable mattress. Big collection of isolated elephants. Vector, cartoon.
Footer